Här hittar du fina vaxdukar i olika mönster

Hitta din vaxduk. Den är enkel att torka av och hålla ren!

Vaxduk – olika mönster och färger

Här hittar du vårt breda sortiment av fina vaxdukar i olika storlekar och härliga färger. Vi är återförsäljare och våra vaxdukar säljs enbart till andra företag. Våra vaxdukar finns i olika mönster och med olika figurer påtryckta samt i runt format efter önskemål. Vi på Defour AB väljer våra vaxdukar med omsorg och därför är de flesta av våra vaxdukar framtagna av leverantörer som är ÖKO-Tex-certifierade enligt standard 100. Detta innebär att tillverkaren av våra vaxdukar garanterar att det inte finns skadliga ämnen i produkten i våra vaxdukar.

Vaxdukens historia

Vaxduk är en föregångare till vävburen plast med tryckta mönster. Eftersom vaxduken är enkel att torka av och hålla ren har man i flera år oftast använt vaxduken som en duk på köksbord, hyllor, mm. som skyddsbeklädnad.

Förr var en vaxduk verkligen en duk som man impregnerade med vax. Detta var omständligt och tidskrävande och dessutom sprack vaxlagret i kyla, klibbade i normala temperaturer och luktade illa i värme. Så småningom kom man på andra sätt att göra vaxdukar på och sedan 1940 görs de av ett slags plastmaterial, men de kallas fortfarande för vaxduk.

Kontakta oss vid beställning av vaxdukar

Våra vaxdukar är enkla att torka av och hålla rena från fläckar. Hitta dina favoriter av vaxdukar och kontakta oss så hjälper vi dig lägga in en beställning, eller skicka in din order själv. Vi levererar vaxdukar över hela Sverige.