Här hittar du vaxduk i olika mönster

Hitta din vaxduk. Den är enkel att torka av och hålla ren!

Vaxduk – med olika mönster och färger

Här hittar du vårt breda sortiment av fina vaxdukar i olika storlekar och färger. Dessutom förekommer vaxdukarna i olika mönster och former. Allt för att du som kund ska ha så många varianter att välja mellan som möjligt. Skulle du önska dig en duk med specifika mått kan vi även skräddarsy en vaxduk.

Vi på Defour AB väljer våra dukar med omsorg. Därför ser vi till att välja leverantör med samma omtanke. På grund av det ser vi till att våra framtagna leverantörer producerar vaxdukar med certifieringen standard 100 ÖKO-Tex och som också är ftalatfria.

Standard 100 ÖKO-Tex  är världens ledande märkning för textilier som har provats för hälsoskadliga ämnen.  Det betyder att en vaxduk som har denna certifiering kan användas tryggt av dess konsument då den inte innehåller kemikalier i halter som är hälsoskadliga.

Ftalater är en grupp miljögifter som kan ge reproduktionsstörande problem. Det är upp till varje textilföretag att ta sitt ansvar för att begränsa konsumenternas ftalatexponering. Eftersom Defour bryr sig om sina kunders hälsa ser vi till att din vaxduk är ftalatfri.

Vaxdukens historia

Vaxduken är en föregångare till vävburen plast med tryckta mönster. Eftersom en vaxduk är enkel att torka av och hålla ren har man i flera år oftast använt vaxduken som en duk på köksbord, hyllor, mm. som skyddsbeklädnad.

Förr var vaxduken en duk som man impregnerade med vax. Detta var omständligt och tidskrävande och dessutom sprack vaxlagret i kyla, klibbade i normala temperaturer och luktade illa i värme. Så småningom kom man på andra sätt att göra vaxdukar på och sedan 1940 görs dem av ett slags plastmaterial, men dem kallas fortfarande för vaxduk.

Kontakta oss vid beställning av vaxdukar

Våra vaxdukar är enkla att torka av och hålla rena från fläckar. Hitta dina favoriter av vaxdukar och kontakta oss så hjälper vi dig att lägga en beställning, eller skicka in din order själv. Vi levererar vaxdukar i hela Sverige.